İphone 7 Ses Sorunu (ÇÖZÜMÜ)

İphone 7 Ses Sorunu (ÇÖZÜMÜ)

Apple ürünlerinden olan iphone 7 modelinde son zamanlarsa servisimizi meşgul eden arızalardan bir diğeri ise ses problemidir.Ses probleminizi çözümlemek için önce telefonunuzun nasıl bir ses problemi var onu tespit etmeniz gerekmektedir.Çünkü ses problemi ahize,hopörlör,mikrafon,yazılımsal ve ses entegresinden kaynaklı olabilir.
Bu yazıda hepsini ele alarak doğru teşhis koymanız sağlamayı amaçlıyoruz.

Gündelik telefon aktivitemizi etkileyen en büyük sorunlardan biridir ses problemi bu sorun nedeniyle iletişimimiz kopar sesimiz gitmeyebilir veya karşı tarafın sesi gelmeyebilir.Şimdi arıza tespitine geçelim.

İphone 7 Ses Entegresi Değişimi Fiyatı

[table id=6 /]

1.Konuşma esnasında karşı tarafın sesi gelmiyor.

Bu arızada ilk önce bakmamız gereken karşı taraf sesimizi alabiliyor mu onu öğrenmek ve arama esnasında hoparlör simgesi aktif mi kontrol etmeniz gerekiyor eğer aktif ise ses gelmiyor ise ahize veya ahize filminiz değişmesi gerekiyor.Ahize filmi ön kamera ile birlikte geliyor.Temassızlık da olabilir.Söküp takıldığında da düzelebilir.

Bakır kısımları temizleyip montaj yapıldığında düzelme ihtimali yüksek silgi ile silebilirsiniz
.

2.Karşıdan az ses geliyor.

Bu arıza iphone 4’den başlayarak bügünki modellere kadar gelen bir arızadır.Bu arızada ilk bakmanız gerek ses azmı geliyor yoksa parazitlimi geliyor bunu kararını almanız gerekiyor.Ses parazitli geliyor ise ahizeyi değiştirin(şekil 1).Eğer ses az geliyor yada boğuk geliyorsa bunun için ahize filitrenizi temizlemeniz yada değiştirmeniz gerekmetedir.Fakat ilk olarak temizlemiz gerekiyor.Temizledikten sonra hala ses az geliyor ise filitre üzerine iğne ucuyla minik delikler açabilirsiniz.Görüntü kötü olmasın diyor sanız filitreyi tamamen değiştirebilirsiniz.sorununuz tamamen çözülmüş olur.

İPHONE 7 AHİZE (ŞEKİL1)

3.Karşıya sesim gitmiyor.

İphone 7 cihazlarda ve diğer iphone serilerinde de başımıza çokça gelen bir sorundur.Bu sorunu önce tespit etmemiz gerekmektedir.Karşı taraftan ses geliyor fakat Karşı tarafa sesiniz gitmiyor mu ? Yok sa Az mı gidiyor? Bu sorunun cevabı hiç gitmiyor ise telefonunuzun alt modülünün değişmesi gerekmete.

4.Karşıya sesim az gidiyor / Boğuk gidiyor.

Bu arızada ise herhangi bir mekanik parça değiştirmenize gerek kalmıyor tabi dilerseniz.Bu arızada alt mikrofon filitreleri tıkanıyor.Bu filitreleri iğne ile çok derine inmeden delerseniz sorun ortadan kalkacaktır.

Bu işlem sonrasında arıza tekrarlayabilir en doğru yöntem bu filitreleri değişmektir.

5.Hoparlörden ses çıkmıyor.

Bu arızada ilk olarak bakılması gereken hoparlör temas yerlerinde sıkıntı veya oksit olup olmadığıdır.oksit var ise hoparlör filmindeki bakır kısım temizlenir sorun çözülür eğer yok ise hoparlör veya alt şarj port’u değişir.Hala ses yok ise ses entegreleri kontrol edilir.

6.Hoparlörden Az Ses Çıkıyor.

Bunun için %80 hoparlör filitreniz tıkanmıştır.Hoparlör deliklerini ince bir iğne ile delebilirsiniz çok derine inmeden hoparlör sesini düzeldiğini göreceksiniz.Fakat en doğru yöntem filitrelerin değişimidir.

Hoparlör deliklerini açınca ses düzelecektir.

7.Ses entegresi Sorunu var mı?

İphone 7 ses entegresi bozulması en can alıcı arızalardan biridir.Çünkü kimi servisler en ufak ses problemini bile ses entegresine yorup fazla ödemeler isteye bilmektedir.Bu tuzağa düşmeden önce yazılımız okumanızı tavsiye ediyorum.

İphone 7 Ses entegresi arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

İphone 7 ve 7 plus’lar da ses entegresi sorunu son zamanlarda servisleri meşgul eden arızalardan bir tanesi olup doğru ellerde hayat bulan bir arıza çeşididir.Peki bu arızayı nasıl anlayacağız?

Sen entegresi bozuk olan 7 ve 7 plus cihazlarda arama esnasında karşıdan ses gelemez sizin sesiniz karşıya gitmez.Ve Allah Allah ne oluyor derken sesi bir hoparlöre vereyim dersiniz fakat ne fayda hoparlör saydam olmuştur tıklarsınız ama işleme işte o an anlayın ki ses entegreniz infilak etmiştir.

İphone 7 ses entegresi bozulma sesbepleri

  • Cam entegre olması (Darbeye karşı dayanıksız)
  • Ses entegresi altındaki hatların zayıf olması ve kopması
  • Entegre altın hat kopukları

İphone 7 Ses Entegresi Değişimi

Bu işlem evde yapabileceğiniz bir işlem olmamakla beraber her teknik servisinde yapabileceği bir işlem değil.Bizim bile zorlandığımız anlar olabilmekte mikroskop altın yapilan bir işlem.İşlemleri sıralamak gerekir ise şöyle:

  • Anakart izole edilir(fazla ısı almaması için)
  • Ses entegresi yerinden sökülür
  • Yüzey temizlenir ve kopuk hatlar tespit edilir.
  • Kopuk hatlar yerine yeni hatlar çekilir.
  • Yeni orjinal ses entegresi takılır.
  • Aktif Teste alınır

İphone 7 Cihazının Camı Kırıksa Bu İçeriğe Göz Atın

İphone 7 Cihazının Diğer Arızalarını da Yapıyoruz

  • İphone 7 Power Güç Entegresi Arızası (Çözümü)
  • İphone 7 Ön Cam Değişimi
  • İphone 7 Ekran Değişimi
  • İphone 7 Şarj Soketi Değişimi
  • İphone 7 Mikrofon Değişimi
  • İphone 7 Hoparlör ve Ahize Değişimi
  • İphone 7 Kamera Değişimi
  • İphone 7 Kasa Değişimi
  • İphone 7 Mekanik Tuş Değişimi
  • İphone 7 Parmak Okuyucu Ve Sensör Değişimleri tamirleri
  • İphone 7 Renk Değişimi

MİCROSPHONE ONARIM MERKEZİ İLETİŞİM

TEL:0212 506 0 605 GSM: 0544 154 24 24

Onarım merkezimiz Güngören Köyiçinde bulunmaktadır. Ziraat bankası ile halk ekmeği kulubesinin arasında bulunan ikinci Cep telefonu mağzasıdır.

Merkez mahallesi,Meydancık Sokak,Bulut Sitesi D Blok No:3J Güngören/İstanbul

Size nasıl kargo gönderimi yapabilirim?

Anlaşmalı olduğumuz yurt içi kargo firmasına 674056924 anlaşma kodunu verdiğiniz zaman tarafımıza ücretsiz kargo gönderimi sağlayabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir